Drawing Layer 1

Gri TV Nedir?

‘Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin 1 yıla tamamlanması hedefleniyor

Galata'dan, Taksim Meydanı'na uzanan güzergahı ile Beyoğlu’nu yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirmesi planlanan ‘Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin, 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Galataport'tan başlayıp Beyoğlu’nun tarihi mekanlarından geçerek Kültür Sokağı’nda sona erecek projede, başlangıç noktası olan Galataport’taki çalışmalar sona yaklaştı.

+A -A
15:27 04-03-2021

Galata'dan, Taksim Meydanı'na uzanan güzergahı ile Beyoğlu’nu yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirmesi planlanan ‘Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin, 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Galataport'tan başlayıp Beyoğlu’nun tarihi mekanlarından geçerek Kültür Sokağı’nda sona erecek projede, başlangıç noktası olan Galataport’taki çalışmalar sona yaklaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Beyoğlu Belediyesinin desteğiyle hazırlanan proje, İstanbul'u yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirmesi ve kentin yanı sıra Türkiye'nin kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapması planlanıyor. Çekim merkezinin İstiklal Caddesi olması hedeflenen proje, Galataport'tan başlayacak ve sırasıyla Beyoğlu Kültür Yolu, Galata Kulesi, Galata Mevlevihanesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Narmanlıhan, Muammer Karaca Tiyatrosu, Garibaldi Salonu, Mısır Apartmanı, Atlas Sineması Müzesi, Grand Pera Emek Sahnesi gibi Beyoğlu'nun tarihi mekanlarından geçerek Taksim Cami, Atatürk Kültür Merkezi ve Kültür Sokağı ile sona erecek.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'nun tarih boyunca bütün medeniyetlerin ve kültürlerin kendilerini var ettikleri bir yer olduğunu vurguladı. Beyoğlu Belediyesi olarak projeye her türlü desteği verdiklerini belirten Yıldız, “Burada farklı kültürlerin, yaşam tarzlarının, farklı medeniyetlerin, inançların kendilerini kah sanat eserleriyle kah mimari eserleriyle var ettiklerini görebiliyoruz. Kültürün ve sanatın Endülüs'te, Semerkant'ta, Buhara'da nasıl zirve yaptığını gördük ve şahit olduk. O büyük kültürün ve medeniyetin, farklı kültürleri, medeniyetleri de harmanlayarak Beyoğlu'nda var olduğunu, bundan sonra da var olacağını ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Galata Kulesi müze olarak hizmete açıldı

Galata Kulesi’ndeki restorasyon çalışmalarının tamamlandığını aktaran Yıldız, “Galata Kulesi müze olarak hizmete açıldı. Çevre düzenlemelerinin de tamamlanmasıyla Galata Meydanı bir kültür meydanı olacak. Yine Narmanlıhan restore edildi ve güzel bir aktivite alanı oluşturuldu. Ayrıca milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un son dönemini geçirdiği ve vefat ettiği Mısır Apartmanı'ndaki daire, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi haline getirildi” dedi. Projenin ilerleyişi hakkında açıklamalarına devam eden Yıldız, “Tarihi Emek Sineması'nın ardından Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi de restore edilerek kültür sanat faaliyetlerine başladı. İçerisinde 150 kişilik sinema salonu, 95 kişilik tiyatro ve 3 sergi salonu ile üst katta da çok amaçlı daha çok söyleşiler için kullanılan salonu ile hizmet veriyor” açıklamasında bulundu.

Kültür yolunun bir diğer durağının Atlas 1948 İstanbul Sinema Müzesi olduğunu vurgulayan Haydar Ali Yıldız, “Tarihi geçmişi ve modern altyapısıyla Atlas Sineması, Türk sinemasının galaları başta olmak üzere birçok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Proje, İstanbul'un ve Beyoğlu'nun göz bebeği olacak” diye konuştu.

Yıldız, Beyoğlu Kültür Yolu'nun önemli mekanlarından olan Atatürk Kültür Merkezi ve Taksim Camisi'nde de inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yeni AKM'nin kaba inşaatının yüzde 86'sının tamamlandığını, Taksim Camisi'nin de ramazan ayında ibadete açılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Paylaş:
Yorum Yap:
yorum kuralları

Önemli gelişmeleri yakından takip et