Drawing Layer 1

Gri TV Nedir?

Kovid'19'u yenenler anlatıyor!

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden kovid-19'a yakalanan ve hastalığı yenen hastalar, yaşadıklarını anlatıyor.

+A -A
11:09 17-02-2021

Kovid'19'u yenen hastalar yaşadıklarını anlatıyor:

MUŞ

  • Kovid-19'u yenen ve CoronaVac aşısı olan Korkut Devlet Hastanesinde görevli pratisyen hekim Işıl Işık: 

"Hastanede 2 kez Kovid-19 hastalığını geçirdim. Bu sürecim biraz zorlu, yorucu hatta üzücü geçmiş olsa da bir şekilde başardım ve Kovid-19'u yendim. Bu esnada ailemden, arkadaşlarımdan uzak kaldım. Tedaviden sonra Kovid-19'u yenmeyi başardım. CoronaVac aşımı yaptırdım. Aşı yaptırmayı düşünen herkese tavsiye ediyorum çünkü biz nefessiz kalmak istemiyoruz. Sağlıkçılar olarak çok yorulduk ve çok acı çektik. "

“Tedaviden sonra Kovid-19'u yenmeyi başardım. CoronaVac aşımı yaptırdım. Aşı yaptırmayı düşünen herkese tavsiye ediyorum çünkü biz nefessiz kalmak istemiyoruz. Sağlıkçılar olarak çok yorulduk ve çok acı çektik."

MANİSA

  • Kovid-19'u yenen Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öznur Tavşan:

"Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şu ana kadar geçirdiğin en ağır enfeksiyondu. Aşırı halsizlik, aşırı terleme, sırt ve eklem ağrıları, iştahsızlık vardı. Tat ve koku kaybım olmadı, diğer şikayetlerim vardı."

"Beni en çok korkutan 'Acaba yarın nefes darlığım gelişecek mi?' Akciğer tutulumum olmadı ama bunum stresi çok etkiledi. Yarın ne olacağım endişesi hastalık geçene kadar gerçekten bir anksiyete yaratıyor. Ayrıca yakınlarıma ve çocuklarıma bulaştırdım mı endişesi moral olarak çok kötü etkiliyor."

  • Kovid-19'u yenen Soma Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi Sorumlu Hemşiresi Sevcan Torun:

"Eşim ve büyük oğlum pozitif çıktı. Bizi en çok endişelendiren FMF hastası küçük oğlumun pozitif olma ihtimaliydi. Erberk’in sonucu negatif çıkınca aile dostlarımız onu almak için eve geldiler ama o gitmek, bizi bırakmak istemedi. 15 gün boyunca küçücük bir odanın içinde kaldı. Onu korumaya çalıştık ve şükür ona bulaşmadı. Bizi en çok sevindiren o oldu."

"Şu ana kadar geçirdiğin en ağır enfeksiyondu."

"Her gün işten eve geldiğimizde çocuklarımıza şüphe ile sarılıyoruz. Ben biraz ağır geçirdim. Şükürler olsun geçti. Yaşamayan bilemez."

ŞANLIURFA

  • Kovid-19'u yenen hastalardan Mehmet Salih Demir: 

"Hastalığı çok ağır şekilde geçirdim. Nefes almakta bile çok zorlanıyorum. Yoğun bakımda 9 gün yattım. Virüsü geçirdikten sonra bende KOAH hastalığı çıktı, halen onun sancısını yaşıyorum. Çok şükür sağlığıma kavuşabildim. Şimdi aşı sırası bana gelince gözüm kapalı aşı olacağım. İmkanı olan herkes bir an önce aşı olsun."

  • Kovid-19'u yenen hastalardan Aziz Karahan: 

"Hastalığı ateş olmadan, baş, kas ağrısı ve hafif grip semptomlarıyla geçirdim. Halsizliğim olduğu için hep uyuma, dinlenme isteğim vardı ama hastaları görünce gerçekten hafif atlattığım için şanslıyım. Bu hastalık 'ben nasılsa hafif atlatırım, ek hastalığım yok' denecek kadar kolay bir hastalık değil. Halen daha bazen tat ve koku bozukluğu yaşıyorum. Ben hafif geçirdim ama damadım çok ağır geçirdi. Teyzemin oğlu genç yaşta vefat etti. Gerçekten bu salgına yakalananlar çok daha iyi bilir, her şey daha zor oluyor. Halkımızın tamamına aşı olmalarını tavsiye ederim. Keşke bu süreci yaşamasaydım, o zaman aşı olsaydı da yaptırsaydım."

TEKİRDAĞ

  • Kovid-19'u yenen Saray Devlet Hastanesinde görevli Dr. Oğuzhan Tokgöz:

"Bu virüs başka hiçbir virüse, hiçbir hastalığa benzemiyor. Merdiven çıkmakta zorlanıyordum, yürürken nefes nefese kalıyordum."
 

"Yoğun bir çalışmadan sonra dışarı çıktığımızda insanların hala maskesiz dolaştığını görmek bizi üzüyor."

KAHRAMANMARAŞ 

  • Kovid-19'u yenen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can:

“Kas ağrısı, baş ağrısı ve koku kaybı yaşadım. Bunların her biri insanı üzüyor. Bir gün sırtın, ertesi gün belin ağrıyor. 3 gün sonra kollarda ağrı yaşıyorsun. Acaba daha neler göreceğim diye karışık duygular hissediyorsun"

"Ne olacak ki hastalanan bile atlatıyor demeyelim. Hastalık atlatılıyor ama karmaşık düşünceler, çeşitli ağrı ve sızılar içerisinde atlatılıyor"

YOZGAT

  • Kovid-19'u yenen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emine Tınkır Kayıtmazbatır: 

"Hastalık çıkınca endişe yaşadım çünkü evde yaşlı anne ve babamız ile çocuğumuz var. Onlara bulaşma ihtimalini düşününce endişe ediyorsun. İlaçları kullandım, benimki hafif geçti. Karantina sürecini ailemle evde geçirdim."

"Kurallarının hafife alınmaması hem kendi sağlığımız için hem de etraflarında bağışıklığı düşük insanları korumak için önemlidir. Kuralları ihlal edenler farkında olmadan başkalarının hayatını tehlikeye atmış olabiliyor. Bu yüzden lütfen kurallara uyulsun, hijyen, mesafe, maske kurallarına riayet edilsin. Biz sağlık çalışanları olarak zaten fedakarca çalışıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlardan tek isteğimiz kurallara uygun davranmalarıdır."

  • Kovid-19'u yenen Sorgun Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. İbrahim Kayıtmazbatır:

Yaklaşık bir hafta tedavim sürdü. Bir haftada yaklaşık 10 kilo kaybım oldu. Bu, hafife alınacak bir hastalık değil. İnsanın başına geldiği zaman ciddi sıkıntılara neden olabiliyor. Eşim ve ben sağlık çalışanıyız. Evimizde ek hastalığı olan büyüklerimiz var. Bu hastalığı onlara taşımamak için çok uğraşıyoruz. Sürekli dezenfektan kullanmaktan ellerimiz tahriş oluyor. Uzun ve yorucu nöbetlerden sonra çocuğumuza sarılmak istiyoruz ama hemen sarılamıyoruz. Ellerimizi muhakkak dezenfekte edip duş alıyoruz, ondan sonra sarılabiliyoruz."

HATAY

  • Kovid-19'u yenen Hatay Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Bayrakçıoğlu:

"Hemen yorulmalar oluyor o dönemde, bunlarla karşılaşınca insan nefes almanın ne kadar kıymetli olduğunu da daha iyi anlıyor. 'Ya geçmezse' diye düşündüğüm hadiseler var çünkü kaybettiğimiz sağlık personeli var, benden daha genç yaşta kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımız oldu."

Paylaş:
Yorum Yap:
yorum kuralları

Önemli gelişmeleri yakından takip et